Skønne, svampede og sukkerfri morgenmadsmuffins med banan, havregryn, nødder og rosiner. Er perfekte til morgenmaden sammen med en kop kaffe, frisk frugt og en skål sojayoghurt. Kan selvfølgelig også sagtens spises som en snack i løbet af dagen.
Opskriften indeholder affiliate links fra Helsehelse.dk
Opskrift til 10 muffins
4 små modne bananer
200 ml plantemælk, f.eks. mandel-, ris- eller havremælk
1/2 dl agave-, ahorn, eller kokossirup eller 3 spsk. kokossukker
1 tsk. vaniljepulver el. 1/2 vaniljestang
1 knivspids kanel
2 tsk. bagepulver
150 gram rosiner
100 gram nødder**
100 gram havregryn
ca. 150 gram fuldkornsspeltmel (For glutenfri version bruges 100 gram havremel + 100 gram boghvede-, ris- eller hirsemel)
**F.eks. 1/3 mandler, 1/3 hasselnødder og 1/3 cashewnødder
I en stor skål blendes bananer groft sammen med plantemælk, der må stadig gerne være lidt små stykker banan tilbage. Tilsæt sirup, vaniljepulver, kanel, bagepulver og rosiner, rør det hele godt sammen med en grydeske.
Hak nødderne groft og tilsæt sammen med havregryn, rør undervejs. Til sidst tilsættes mel og det hele røres godt godt sammen. Fordel dejen i 10 muffinforme. Bruger du en stål form, er du nødt til at klippe bagepapir til og lægge i hullerne.
Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader med over- og undervarme (undgå varmluft, så bliver de skæve) i ca. 25 minutter.
Kan fint serveres både varme og kolde.
Verdens bedste muffins!
De er en sikker vinder, som jeg bliver ved med at vende tilbage til – så tak for den skønne opskrift!
Jeg tilføjer ofte hel hirse, da det giver et lækkert crunch 🙂
Mon de kan fryses – eller er de mindre egnede dertil…?
En god nem opskrift.
Hej!
De kan sagtens fryses.
Dejligt du kan bruge opskriften 🙂
Kan banan måske udskiftes med æble(mos)? I så fald hvilken mængde tænker du? ?
Hej Mette
Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg sagtens du kan. Vil ca. sige 1/2 dl æblemos svarer til 1 lille banan 🙂
Håber resultatet bliver godt.
De bedste hilsner
Johanne
Jeg har lige bagt disse her til morgen og de var bare så gode! Tusind tak for opskriften 🙂