Nem hverdagsret der kun kræver én gryde til tilberedning. Alle ingredienserne koges nemlig i samme gryde. Mindre opvask giver mere tid til andre ting i en travl hverdag. Denne ret minder om en pastaret jeg fik meget i min barndom og gærflagerne giver en ostelignende smag til retten. Skulle du lave en for stor portion, så smager den også skøn næste dag.
![](https://usercontent.one/wp/www.englerod.dk/wp-content/uploads/2017/06/one-pot-pasta.jpg)
One pot pasta med champignon og kokosmælk
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Nem hverdagsret til de travle dage.
Ingredients
- 1 bundt forårsløg
- 250 g champignon
- 1-2 friske chilier (kan undlades)
- 1-2 fed hvidløg
- Olivenolie til stegning
- 2 tsk grøntsags boullionpulver eller 1 bouillonterning
- 1 dåse kokosmælk
- 1 liter vand
- 1/2 tsk havsalt eller himalaya salt
- 500 g pasta, f.eks. fuldkornspasta
- 4-6 spsk gærflager
- Friskkværnet peber
Instructions
- Hak forårsløg, champignon, chili og hvidløg helt fint. Varm en gryde med lidt olivenolie og steg de hakkede ingredienser i gryden.
- Tilsæt bouillonpulver eller en smuldret bouillonterning og tilsæt kokosmælk, vand og salt.
- Bring grydens indhold i kog og tilsæt det tørrede pasta.
- Skru ned for varmen og lad det simre efter kogetiden på pakken med pasta (ca. 10-12 minutter).
- Når pastaen er kogt færdig tilsættes gærflager og retten smages til med rigeligt friskkværnet peber.
Notes
De fleste tørrede pasta i supermarkederne er veganske – tjek ingredienslisten, hvis du er i tvivl.
Hvor stor en dåse kokosmælk har du brugt? Det ser rigtig lækkert ud 🙂
En helt almindelig dåse kokosmælk på 400 ml 🙂