En smagfuld og mættende sommersalat med karrystegt blomkål, grillet squash, boghvedekerner og rød peberfrugt. Til salaten serverede jeg en tahindressing med soltørrede tomater, en linsesalat og veganske forårsruller. Perfekt sommermad, hvis du spørger mig.
Blomkålssalat med boghvedekerner, grillede squash og peberfrugt
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: tilbehør til 4 personer
En mættende og smagfuld sommersalat med blomkål. boghvedekerner og grillede squashskiver.
Ingredients
- 200 g hele boghvedekerner
- 1 blomkålshoved
- 2 tsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 1 squash
- 1-2 røde snackpeber
- olie til stegning
- friskkværnet peber
- havsalt
Instructions
- Skyl og kog boghvedekerner i det dobbelte vand med en smule salt i ca. 15 minutter, indtil de er kogte, men stadig har lidt bid.
- Skær blomkål ud i små buketter. Varm en pande og svits karry og gurkemeje kortvarigt. Tilsæt olie og blomkålsbuketterne. Steg dem mens du vender rundt i dem ofte. Steg dem i ca. 5-7 minutter, men sørg for at de stadig har bid. Krydr også med en smule salt og peber.
- Skær squash i ca. 1 cm tykke skiver og grill dem på grillen.
- Skær rød peber i skiver.
- Anret en salat med de kogte boghvedekerner, karrystegt blomkål, grillede squashskiver og peberfrugt.
- Server salaten med hummus eller tahindressing (se link længere oppe i indlægget).