Bagte kartofler
Nemme bagte kartofler med sprød skal og uden brug af sølvpapir.
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid1 time t 3 minutter min
Samlet tid1 time t 20 minutter min
Ret: Aftensmad
Køkken: dansk
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 4-6 bagekartofler 1 per person
- 3-4 spsk olivenolie
- ca. 1 tsk salt fx flagesalt
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skyl og skrub let bagekartoflerne og tør dem let med et rent vistestykke.
Skær et dybt kryds på midten af hver kartoffel, lidt over halvvejs ned igennem, men sørg for ikke at skære hele vejen.
Smør et ildfast fad med olie. Pensel kartoflerne med olie og drys med salt (evt. også tørrede urter hvis du har lyst).
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter. Indtil du let kan stikke en skarp kniv igennem kartoflen.
Serveringsforslag: En lækker frisk salat, veggiedeller og en dressing eller tzatziki.