Bløde tacos med portobello svampe og refried beans
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid15 minuttermin
Samlet tid30 minuttermin
Servings: 4personer
Author: Johanne Mosgaard
Ingredienser
Refried beans (bønnemos)
1spskolivenolie
1lille rødløg
2fed hvidløg
240gkogte sorte bønnersvarer til en dåse/karton drænede bønner
1,5spskbalsamico eddike
1/2-1tskchiliflager efter smag
1tskstødt spidskommen
1/2grøntsagsbouillon terning
1/2-1dlkogende vand
salt og peber
Stegte portobello svampe
250gportobello svampe
2-3tsk taco krydderi mixalternativt (sød paprika og lidt chilipulver)
1-2spskolivenolie til stegning
Tilbehør
1 pakke små tortillas fx lavet på majsmel
1hoved hjertesalat
2modne avocadoer
1pakke friske spirerjeg har brugt hvidløgsspirer
1glas salsamild, medium eller hot efter din smag
Sådan gør du
Refried beans (bønnemos)
Hak løg og hvidløg fint. Varm en lille gryde med lidt olie og svits løgene til de bliver gennemsigtige og let gyldne. Tilsæt de kogte sorte bønner, balsamico eddike, chiliflager og spidskommen og lad det stege et par minutter under omrøring.
Rør grøntsagsbouillon ud i kogende og tilsæt til gryden. Lad bønnerne stå og simre i ca. 5 minutter og brug grydeskeen til at mose bønnerne til en grov mos. Smag til med salt og peber (og evt. lidt ekstra chili) og dine refried beans er nu klar til at blive serveret.
Klargøring af tilbehør
Hvis du vil spare lidt på opvasken vil jeg anbefale dig at varme dine tortillas inden du bruger panden til svampene. Varm en tør pande og steg pandekagerne gyldne på begge sider. Pak dem herefter ind et rent viskestykke, så de holder sig bløde og holder på varmen.
Hak hjertesalat groft, skær avocado i tern og hæld de friske spirer i en skål.
Stegte portobello svampe
Skær portobello svampe i ca. 1/2-1 cm tykke skiver. Brug panden som du også har brugt til at varme dine tortilla pandekager. Tilsæt lidt olie på panden og steg svampeskiverne ved middelhøj-høj varme under omrøring. Tilsæt krydderier, salt og lidt peber. Steg til svampene er godt svundet ind, gyldne og er dækket af krydderier.
Server de varme tortillas med hjertesalat, refried beans, de stegte svampe, toppet med friske spirer, avocadotern og salsa.