Blomkålspandekager med mayo og pulled BBQ-svampe
Opskrift fra min kogebog Vegansk Grundkøkken
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Ret: Aftensmad
Køkken: dansk
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard
Blomkålspandekager
- 300 g kikærtemel eller hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk sød eller stærk paprika
- 5 dl vand
- 300 g blomkål
- 1 håndfuld frisk purløg
Pulled BBQ-svampe
- 200 g østershatte eller kejserhatte
- 2 små rødløg
- 2 fed hvidløg
- ca. 1 dl barbecue sauce
Blomkålspandekager
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt vand og olie og pisk det sammen til en ensartet dej uden klumper. Riv blomkålen på et rivejern eller en food-processor og steg den på en tør, varm pande i ca. 5 mi-nutter under omrøring. Hæld derefter blomkålen i dejen sammen med finthakket purløg og vend det hele godt sammen. Lad dejen trække i 15 minutter.
Kom lidt olie på en god slip let-pande og kom ca. 1⁄2-1 dl dej på panden. Bag dejen til små, tykke madpandekager og steg dem gyldne på begge sider.
Server pandekagerne med lækkert fyld som fx frisk rucola, pulled BBQ-svampe og mayo.
Pulled BBQ-svampe
Brug en gaffel til at trevle svampene ved at trække den ned igennem hele svampen fra stokken mod hatten. Skær løg og hvidløg i tyndeskiver. Steg svampene på en tør pande under omrøring, til de får en let gylden farve. Tilsæt løg og hvidløg, evt. sammen med lidt olie eller vand, så det ikke brænder på. Steg, til løgene bliver helt bløde og gerne lidt gyldne. Tilsæt barbecue-sauce og lad det hele simre i et par minutter under omrøring.
Server pulled BBQ-svampe til blomkålspandekager, itacos, burgere, sandwich m.m.