Buddha Bowl med Spidskålssalat med Citron-Vinaigrette, Bagte Søde Kartofler, Ristede Kikærter, Avocado og Tahindressing
Forb. tid25 minuttermin
Tilb. tid20 minuttermin
Samlet tid25 minuttermin
Ret: Salat
Køkken: dansk
Servings: 4personer
Author: Johanne Mosgaard
Ingredienser
Bagte søde kartofler
500gsøde kartofler
olivenolie
1spsktørret basilikum
salt
Råkostsalat
1/2rød spidskål
4-5gulerødder
1-2æbler
Citron Vinaigrette
1/2citron
2spskæblecidereddike
1tskdijonsennep
3spskextra jomfru olivenolie
1spsksirupfx ahorn- eller kokossirup
salt og peber
Ristede kikærter med ingefær og soja
1 spsk olivenolie
240 gkogte kikærter
2tskfriskrevet ingefæralternativt 1 tsk tørret og stødt ingefær
3spsksojasauce
1-2spsk sirupfx ahorn- eller kokossirup
Tahindressing
3spsktahin
1spskcitronsaft
1fedhvidløgkan undlades
0,5-1dlvand
salt
Sådan gør du
Bagte søde kartofler
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skyl og skrub de søde kartofler, skær dem i grove tern og vend dem med olivenolie, tørret basilikum og lidt salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter.
Råkostsalat
Skær spidskål over på langs, fjern det groveste stilk og snit kål så fint som muligt. Masser kålen med fingrene i et par minutter, så den bliver blødere. Skræl og skær gulerødder i helt fine stykker. Skær også æble i små tern. Bland salaten sammen med citron-vinagrette.
Citron-Vinaigrette
Pisk saften fra en halv citron sammen med æblecidereddike, dijonsennep, olivenolie og sirup. Smag til med salt og peber. Server til salater, fx ovenstående råkostsalat.
Ristede kikærter med ingefær og soja
Varm en pande med lidt olivenolie og hæld de kogte kikærter på panden. Tilsæt også frisk ingefær og sojasauce, lad dem stege kortvarigt og tilsæt tilsidst sirup, lad det karamellisere hurtigt og tag panden af varmen. Kikærterne er klar til servering, brug dem som topping til salater.
Tahindressing
Blend tahin sammen med citronsaft, et presset fed hvidløg og vand lidt efter lidt til konsistensen er cremet. Smag til med lidt salt. Server dressingen til salater.
Servering
Vend råkostsalaten med citron-vinaigrette og server med bagte søde kartofler, ristede kikærter, avocado skåret i skiver eller tern og tahindressing.