Butterdejspakker med svampe, porrer og Ingrid ærter
Forb. tid30 minuttermin
Tilb. tid15 minuttermin
Samlet tid45 minuttermin
Servings: 6personer
Author: Johanne Mosgaard
Ingredienser
150gtørrede Salling Princip Ingrid Ærter
400g brune champignoner
1porre
1æble
80gvalnødder
1håndfuld frisk kørvel eller timian
1tsktørret rosmarin + ekstra til drys
1tsk sød paprika
1/2tskmuskatnød
flagesalt
friskkværnet peber
olivenolie til stegning + pensling
1pakkebutterdej
Sådan gør du
Stil Ingrid ærterne i blød i koldt vand i køleskabet i ca. 10-12 timer. Har du misset det, skal du blot forlænge kogetiden. Hvis de har lagt i blød skal de koges i letsaltet vand ca. 25-30 minutter og uden iblødsætning omkring 60 minutter.
Hak champignonerne helt fint. Varm en stor pande eller wok med lidt olivenolieog steg champignonerne til de er svundet godt ind. Flæk porren på midten, rens den godt for jord og skær den i tynde skiver. Tilsæt til wokken. Skær også æble i små tern og tilsæt til wokken. Tilsæt sød paprika, muskatnød, tørret rosmarin, salt og godt med friskkværnet peber. Lad det hele stege i 5-10 minutter og hæld herefter wokkens indhold i en skål og lad det køle af (det er vigtigt at fyldet er kølet af inden det bliver pakket i butterdejen).
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Tilsæt de kogte Ingrid ærter til skålen, sammen med finthakkede valnødder og kørvel. Brug en foodprocessor til at blende fyldet groft. Der må stadig gerne være bid fra ærter og nødder. Skær butterdej ud i 6 rektangler. Læg 2-3 store spiseskefulde med fyld på midten og tryk det godt sammen. Skær strimler ned langs fyldet og flet strimlerne op overfyldet (se video fra Instagram nedenfor).
Læg butterdejspakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med lidt olivenolie og drys med flagesalt og tørret rosmarin. Bag i ca. 15 minutter til de er gyldne og butterdejen er sprød. Server som hovedelementet på julebordet – eller en anden tid på året.
Noter
TIP: Butterdejspakkerne kan laves på forhånd og fryses ned, så de er nemme at varme op juleaften.