Cremet og proteinrig sauce med silketofu og cashewnødder
Server med 400 g pasta, brug den som dip til grøntsagsstænger eller som dressing på bagte grøntsager eller salat.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid5 minutter min
Samlet tid15 minutter min
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 120 g cashewnødder (ca. 2 dl)
- 300 g silketofu
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg (kan undlades)
- ca. 2,5 dl vand
- 1 tsk dijonsennep eller sød sennep
- 1/2-1 tsk muskatnød
- 3 spsk gærflager
- friskkværnet peber
- 1 tsk salt
Afhængig af hvor kraftig din blender er - så stil gerne cashewnødder i blød. Enten 4 timer før i koldt vand eller minimum 30 minutter før med kogende vand.
Blend alle ingredienserne til en helt cremet sauce. Juster konsistens med ekstra vand, hvis nødvendigt. Smag til med salt og peber.
Server saucen til enten kogt pasta (fx kikærtepasta for ekstra protein), som dressing til bagte grøntsager eller salat eller som dip til fx grøntsagsstænger.