Efterårssuppe med græskar, svampe og vilde ris
Opskriften er fra min kogebog Vegansk Grundkøkken og er den suppe jeg lavede i Madnørderne på DR1. Jeg har i denne udgave lavet lidt småjusteringer i forhold til den i bogen. I tv-programmet brugte jeg porrer i stedet for løg og kantareller i stedet for champignon. Suppen passer rigtig godt til efteråret hvor grøntsagerne der er brugt i suppen er i sæson.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 1 løg eller porre
- 2 fed hvidløg
- 200 g champignoner (eller kantareller)
- 2 stængler bladselleri kan undlades
- 1/2 hokkaido græskar eller butternut squash
- 1-2 tsk sød paprika
- 0,5-1 tsk chilipulver kan undlades
- 1/2 tsk revet muskatnød
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 7 dl grøntsagsfond eller bouillon
- 2 dl parboiled vilde ris
- 2 dl havre- eller sojafløde eller kokosmælk
- 1 spsk majsstivelse
- 2 spsk vand
- 4 stængler grønkål
- salt og friskkværnet peber
Hak løg og hvidløg fint. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær også bladselleri i skiver. Flæk græskaret og skrab kernerne ud med en ske. Lad skrællen side på, hvis det er økologisk. Skær græskaret i små tern.
Rist paprika, chilipulver, muskatnød og tørret ingefær i en tør, varm gryde til det begynder at dufte varmt og kraftigt.
Tilsæt alle grøntsagerne (undtagen grønkål) sammen med grøntsagsfond. Tilsæt også risene og bring det hele i kog. Skru derefter ned til middel varme og lad retten simre i ca. 20 minutter, til græskar og ris er al dente og stadig har lidt bid.
Tilsæt madlavningsfløde og smag retten til med rigeligt peber og lidt salt. Fjern stokken fra grønkålen, hak bladene helt fint og kom dem i gryden.
Lad retten simre yderligere et par minutter og server derefter gerne med lidt friskbagt brød.