Grøn pastasalat med sprøde grøntsager og cashewdressing med urter
Forb. tid15 minuttermin
Tilb. tid10 minuttermin
Samlet tid25 minuttermin
Servings: 4personer
Author: Johanne Mosgaard
Ingredienser
200gpastabrug den type du har lyst til
150gedamame bønner fra frost
1hoved frillice salat også kaldet ærtesalat
1agurk
1bundt asparges
2-3forårsløg
Cremet urtedressing
80gcashewnødder
1håndfuld friske krydderurterfx persille og basilikum
1-2spsk citronsaft
1-1,5 dlvand
1tsksalt
Sådan gør du
Kog pasta efter pakkens anvisning, Si vandet fra, skyl i koldt vand og lad pastaen køle af. Hæld edamame bønner i en skål og hæld kogende vand over dem, lad dem stå i ca. 5 minutter og si vandet fra.
Hak salat, skær agurk i små tern og asparges og forårsløg i tynde skiver.
Bland salat, agurk, asparges, forårsløg, edamame bønner og pasta. Vend med den cremede urtedressing.
Cremet urtedressing
Afhængig af din blender, kan det være en fordel at stille cashewnødder i blød. Enten i koldt vand i 4 timer eller i kogende vand i 30 minutter. Si herefter vandet fra. Hvis du har en powerblender (fx Blendtec, Vitamix etc., er dette ikke nødvendigt).
Blend cashewnødderne med de friske urter, citronsaft og vand. Start med 1 dl og juster med vand efter behov til du har en cremet og lækker dressing. Smag dressingen til med salt.