Hummus i Regnbuens Farver
Hummus med masser af smag. Brug det til dip, sandwiches, wraps, til brød og meget mere. Den klassiske hummus kan blendes med de fleste grøntsager. Prøv også at blende med bagt græskar, chili sauce eller ærter.
Ret: Tilbehør
Køkken: Arabisk
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard
Klassisk hummus opskrift
- 240 g kogte kikærter svarer til en dåse drænede kikærter
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk tahin eller peanut butter
- 1/2 citron
- 2-3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2-1 dl vand efter behov
- salt og peber
Spinathummus
- 1 portion færdiglavet klassisk hummus
- 50 g frisk spinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
Gulerodshummus
- 1 portion færdiglavet klassisk hummus
- 2-3 gulerødder
Rødbedehummus
- 1 portion færdiglavet hummus
- 1-2 rødbeder
Klassisk hummus
Lad kikærterne hvile i en skål med koldt vand natten over, mindst 10-12 timer. Kog kikærterne i nyt letsaltet vand i ca. 40-45 minutter. Du kan også bruge kikærter fra dåse, hvor de er kogt på forhånd, her skal du blot dræne vandet fra og skylle kikærterne.
Blend de kogte kikærter med olie, hvidløg, tahin, saften fra lime, spidskommen og koriander. Blend det hele sammen i en skål, med en stavblender, til kikærterne er blendet helt ud.
Tilsæt en smule vand for at få den rette konsistens og smag til med salt og peber.