Kål og quinoa salat med bagte søde kartofler, tofu og cashewdressing
Proteinrig og mættende salat - perfekt til madpakken!
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid35 minutter min
Servings: 2 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 300 g søde kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk tørret basilikum eller ramsløg
- 1/2 tsk salt
- 150 g kogt quinoa
- 150 g kål
- 2 spsk citronsaft
- 150 g fast tofu
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk sød paprika
- 1/2 tsk cayennepeber
- 1 spsk sojasauce
- 1 spsk ahornsirup
Cashewdressing
- 50 g cashewnødder
- 0,5-1 dl vand
- 1-2 spsk gærflager kan undlades
- 1 fed hvidløg
- 1 nip salt
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skyl og skrub de søde kartofler og skær enderne af (hvis du ikke bruger økologiske søde kartofler vil jeg anbefale dig at skrælle den). Skær de søde kartofler i tern og læg dem i et ildfast fad, tilsæt olie, tørrede urter og salt, bland det sammen. Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 20-25 minutter - til du let kan stikke en gaffel igennem dem.
Skyl kål og fjern den grove stængel og hak kål fint. Varm en pande med og svits kål, quinoa og citronsaft på panden uden olie. Steg indtil kålen er mørkegrøn i farven. Hæld kål og quinoa i skålen og skyl panden.
Dræn tofu for overskydende væske. Skær tofu i tern og steg på panden med olie, paprika, cayennepeber, sojasauce og ahornsirup. Steg indtil tofuen er gylden.
Cashewdressing
Til cashewdressing kan cashewnødderne med fordel lægges i blød et par timer inden du skal lave dressingen - for at den bliver helt cremet. Hvis du har en kraftig blender er dette dog ikke nødvendigt.
Blend cashewnødderne med vand (lidt ad gangen), hvidløg, gærflager og salt. Tilsæt vand indtil cashewdressingen er cremet, men ikke for tyk.
Server til salater, mexicansk mad, på pizza, i burgere mm.