Langtidsbagte tomater
Verdens nemmeste opskrift og så smager de her langtidsbagte tomater bare fantastisk til (næsten) alt – salater, på brød, i wraps mm. Oplagt at lave når du lige finder cherrytomater på tilbud, har nogle til overs eller bare har lyst til lidt ekstra lækkert.
Servings: 1 glas
Author: Johanne Mosgaard
- 500 g cherrytomater
- 4-6 fed hvidløg
- 2 tsk tørret basilikum
- Friskkværnet peber
- Havsalt
- Olivenolie
Forvarm ovnen til 100 grader under og ovre varme.
Halver tomaterne på langs og skær hvidløg i tynde skiver.
Hæld begge dele ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend i krydderier og olie.
Bag i ca. 4 timer i ovnen, når der næsten ikke mere vædde tilbage på bagepladen, uden at tomaterne er tørret ud.
Opbevar dem i et glas i køleskabet, holdbarhed er ca. en uges tid, hvis de ikke er spist inden. Tag dem ud en halv times tid inden de skal serveres for mere smag.
Server i salater, som tilbehør til diverse ting, på brød mm.