Linse Masala med svampe og spinat
Skøn og aromatisk gryderet med linser, kokosmælk, svampe og spinat.
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Køkken: glutenfri, Indisk, oliefri
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. garam masala
- 2 tsk. madras karry
- 1/2 tsk. tørret ingefær
- 2-3 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 dl vand
- 1/2 grøntsagsbouillonterning
- 680 g mosede tomater alternativt blendede hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpuré
- 240 g kogte delikatesse eller grønne linser svarer til en dåse drænede linser
- 1 dåse kokosmælk
- 100 g frisk spinat
- sojasauce, tamari eller salt efter smag tamari og salt for glutenfri
- 200 g brune svampe eller almindelig champignon til servering
- 200 g brune ris til severing
Varm en stor pande og svits alle krydderier på den tørre og varme pande.
Hak hvidløg og løg fint og tilsæt på panden. Tilsæt vand lidt efter lidt for vandstegning og steg indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt samtidig bouillonterning så den opløses i vandet.
Tilsæt mosede tomater, tomatpuré, de kogte linser og kokosmælk. Lad retten simre i 5-7 minutter.
Tilsæt til sidst frisk spinat og vend det i gryderetten så det svinder ind.
Smag til med ekstra krydderier og sojasauce, tamari eller salt.
Skær svampe i skiver og steg dem ved middel varme på en tør pande. Vend dem rundt i ny og næ. Server de stegte svampe til gryderetten.