Mexi Bowl - Mættende Måltidssalat
Inspiration til en skøn Mexi Bowl. Vi laver dem gerne til aftensmad og så har vi også to bowls til frokosten dagen efter. Vores datter på 3 år elsker at kunne samle selv og at tingene ikke er blandet helt sammen - så hun smager gerne flere af tingene. Derfor er bowls også perfekte til børnefamilier - man kan jo altid supplere lidt med ting man ved barnet kan lide.
Servings: 4 bowls
Author: Johanne Mosgaard
Bagte søde kartofler
- 400 g søde kartofler
- 2-3 spsk olivenolie
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk sort peber
- 1 tsk salt
Quinoa
- 4 dl quinoa
- 8 dl vand
- en smule salt
Refried Beans (Bønnemos)
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ca. 400 g kogte sorte bønner
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk salt
- ca. 1 dl grøntsagsfond eller 1/2 grøntsagsbouillon rørt ud i kogende vand
Stegte grøntsager
- 200 g grønkål
- 2 røde snackpeber
- 1 lille dåse majs (150 g)
- olivenolie til stegning
Chilimayo
- 4 spsk chilimayo købt færdiglavet fx Flying Goose som kan købes i mange supermarkeder - eller hjemmelavet (find opskrift under aquafaba mayo her på siden)
Stegte grøntsager
Skyl grøntsagerne. Fjern stilke fra grønkål og hak det fint. Varm en pande med en smule olie og steg grønkål i nogle minutter til det får en flot mørkegrøn farve. Tag kålen af panden.
Fjern kernehus fra peberfrugt og skær dem i skiver. Si vandet fra majs. Brug den samme pande som du har brugt til kål og steg peberfrugt og majs til det får en let gylden farve.
Anretning
Anret din Mexi Bowl med de bagte søde kartofler, kogt quinoa, stegt grønkål, stegte grøntsager, refried beans, avocado og chilimayo.