Noodle Bowl - Nudelsalat med chili-sojadressing og ristede sesamfrø
Denne bowl er blot til inspiration - brug de grøntsager du har liggende - du kan også servere en peanut butter dressing til og skifte proteinkilden ud.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Servings: 2 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 200 g risnudler eller en anden slags nudler
- 200 g frosne afskallede edamamebønner
- ca. 30 g sesamfrø
- 200 g tofu medium firm eller firm
- 1 tsk gul eller rød karrypasta
- 2 gulerødder
- 1/2-1 rød peberfrugt
- 1-2 forårsløg eller 1 lille løg
Chili-Sojadressing
- 3 spsk sojasauce
- 4 spsk sød chilisauce
- 1 fed hvidløg
- 1/2-1 tsk tørrede chiliflager
Kog risnudlerne efter pakkensanvisning og skyl dem herefter hurtigt i koldt vandt så de ikke klistrer sig sammen.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå i ca. 5 minutter. Si herefter vandet fra.
Rist sesamfrø på en tør pande og rør rundt undervejs, sørg for at de ikke brænder på. Rist til de er gyldne og har en skøn ristet duft. Hæld dem i en skål og stil til side.
Skær tofu i tern. Brug samme pande som du har ristet sesamfrø. Tilsæt lidt olie og steg tofu med karrypasta til det får en gylden farve.
Skær peberfrugt i små tern og brug en grøntsagsskræller til at skrælle gulerodsstrimler. Skær forårsløg/løg i tynde skiver.
Chili-Sojadressing
Rør din dressing sammen ved at blande sojasauce, chilisauce, revet/presset hvidløg og chiliflager. Server til din noodle bowl.
Saml din bowl med de kogte nudler, edamamebønner, revede gulerødder, tofu, peberfrugt, løg, chili-sojadressing og ristede sesamfrø.