Overnight oats er lidt et lifehack for vores lille familie. Jeg gør tre glas klar om aftenen flere gange om ugen og næste morgen har vi den skønneste grød klar til at spise.
Ret: Morgenmad, Snack
Servings: 1person
Author: Johanne Mosgaard
Ingredienser
50ghavregryn
50gbær, friske eller frosne*
½moden banan
1spskchiafrø
½tskvaniljepulver
evt. 1-2tskahornsirup for sødme
1-2dlplantemælk, f.eks. mandelmælk eller havremælk
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne sammen i et glas (med tilhørende låg). Sørg for at der er rigeligt væske, da chiafrø og havregryn suger meget af væsken.
Sæt i køleskabet natten over og næste morgen har du et lækkert morgenmåltid.
Noter
*Fødevarestyrelsen anbefaler at frosne bær får et hurtigt opkog, da købe bær ofte ikke er vasket inden de er frosset ned og af risiko for bakterier. Det er dog meget individuelt hvad folk gør i praksis.