Ovnbagte grøntsager med timian, balsamico og ahornsirup
En virkelig simpel opskrift på ovnbagte grøntsager. Du kan variere grøntsagerne efter sæsonen. Denne kombination passer godt til efterår og det meste af vinteren, imens græskar og rosenkål er i sæson.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid35 minutter min
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 1/2 hokkaido græskar alternativt andre græskar sorter, søde kartofler, gulerødder eller almindelige kartofler
- 500 g rosenkål
- 2-3 rødløg
- 5-6 fed hvidløg
- 250 g champignoner
- 1 bundt frisk timian
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamico
- 1-2 spsk ahornsirup
- 1/2-1 tsk chiliflager
- 1/2 tsk flagesalt
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Flæk hokkaido græskaret og skrab kernerne. Du kan evt. skære skrællen af, men er dit græskar økologisk kan du sagtens lade det blive på. Skær først græskaret i skiver og herefter i mindre stykker.
Fjern den grove bund af rosenkål og halver dem. Skær rødløg i grove stykker og pil hvidløg. Rens champignonerne, skær den nederste del af stilkenaf og halver dem, hvis de er store. Hak timian fint.
Vend alle grøntsagerne ud på en bageplade (evt. beklædt med bagepapir) - vend grøntsagerne med olivenolie, balsamico, ahornsirup, chiliflager og lidt salt.
Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Server de varme grøntsager som tilbehør, fx på julebordet eller sammen med falafler, veganske kødboller eller andre lækre retter.