Sommerruller med sprøde grøntsager, tofu og peanut butter dip
En skøn måde at få rå grøntsager indenbords - jeg elsker at dippe med teriyaki sauce, sød chili sauce og peanut butter dip. En nem og lækker frokost eller forret / sideret.
Forb. tid15 minuttermin
Samlet tid15 minuttermin
Ret: Frokost
Køkken: Vietnamesisk
Servings: 4personer
Author: Johanne Mosgaard
Ingredienser
2 små gulerødder
1/3agurk
1/2rød peberfrugt
1 pakke tofumedium firm
1blok nudlerfx risnudler eller fuldkornsnudler
8stykker rispapir
50gfeldsalat eller spinat
teriyaki sauce
Peanut butter dip
1spskpeanut butter
1/2tskhvidløgspulver
1/2tskchiliflager
1/2tsk citrongræs
1/2-1dlvand
evt.sojasauce
Sådan gør du
Snit alle grøntsager og tofu i aflange strimler. Kog nudler efter pakkens anvisning og skyl dem med koldt vand.
Lav en fad med varmt (ikke kogende) vand og hav alt dit fyld klar.
Læg et stykke rispapir i vandet i ca. 10 sekunder. Tag det op og læg fyldet på midten af rispapiret: feldsalat, peberfrugt, gulerod, agurk, tofu, nudler og lidt teriyaki sauce. Fold først siderne ind over fyldet og rul den derefter sammen.
Se video af hvordan jeg ruller dem på min instagram: Englerod
Læg rullerne til side og lad dem tørre lidt inden du skærer dem over.
Peanut Butter Dip
Blend peanut butter, krydderier og vand lidt efter lidt. Tilpas konsistensen ved at tilsætte mere vand eller peanut butter, så du får en cremet og lækker dip. Server til de friske sommerruller - du kan også bruge den som dressing til salater.
Noter
Du kan købe rispapir og tofu i de fleste supermarkeder. Rema har fx en god medium firm tofu til formålet. Bruger du en fast tofu vil jeg anbefale dig at stege den på panden først med lidt krydderier.