4dlgrøntsagsfondeller 1 grøntsagsbouillon rørt ud i kogende vand
1,5 dlhvidvin alternativt ekstra grøntsagsfond
2dlvegetabilsk madlavningsflødefx baseret på ris eller havre
100gfrisk spinat
1håndfuld revet (vegansk) ost eller 2 spsk gærflager
olivenolie til stegning
friskkværnet peber
salt
Instructions
Rens kantareller ved at børste jord af. Varm en pande med lidt olivenolie og steg kantarellerne til de er gyldne. Tag kantarellerne fra på en tallerken.
Hak løg og hvidløg fint og steg på den varme pande med lidt ekstra olie. Rør godt rundt i løgene så de ikke brænder på.
Skyl perlespelt godt igennem i en sigte og hæld dem på panden sammen løgene. Tilsæt hvidvin og ca. halvdelen af grøntsagsfonden. Bring pandens indhold i kog under omrøring. Skru ned til middel-høj varme og tilsæt det sidste grøntsagsfond lidt efter lidt. Lad det småkoge ved middel varme i ca. 10 minutter og rør lidt rundt undervejs.
Tilsæt madlavningsfløden. Lad det simre indtil perlespelten er kogt 'al dente'. Tilsæt spinat og rør det godt sammen, tilsæt også de stegte kantareller og en håndfuld revet ost (eller gærflager). Smag til med salt og peber efter smag.