Hak rødløg og hvidløg fint. Svits dem i en gryde med lidt olivenolie under omrøring, til løgene bliver bløde. Rens champignonerne og hak dem groft. Kom dem derefter i gryden sammen med sennep, brun farin, balsamico, rødvinseddike, rosmarin og ribsgelé eller tomatpuré. Lad det hele simre i ca. 5 minutter og tilsæt grøntsagsfond til gryden.
Rør majstivelse ud med ca. 2 spsk vand i en lille skål og rør det ud i gryden sammen med madlavningsfløde. Skru lidt ned for varmen og lad det simre under omrøring, til der former sig en sovs.
Blend sovsen til en ensartet sovs uden klumper, med en stavblender eller hæld sovsen i en almindelig blender.
Smag sovsen til (vigtigt!) med ekstra sennep, balsamio eller rødvinseddike, farin, sojasauce og godt med friskkværnet peber, så sovsen får en perfekt balance af stærkt, surt, sødt og salt. Tilsæt evt. lidt kulør, hvis du vil have en mørkere sovs.