Svampet squashkage
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid45 minutter min
Samlet tid55 minutter min
Servings: 12 stykker kage
Author: Johanne Mosgaard
- 350 g hvedemel
- 150 g sukker fx rørsukker
- 3 tsk kanel
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk vaniljepulver el. 1/2 vaniljestang
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 3 dl plantedrik fx havre- eller sojadrik
- 1 dl olivenolie
- 200 g revet squash
Frosting (kan sagtens undlades, da kagen er dejlig svampet i sig selv)
- 150 g smøreost (jeg bruger creamy (original flavour) fra Violife)
- 150 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- øko citron
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Bland først alle de tørre ingredienser i en skål: mel, sukker, kanel, ingefær, vanilje, bagepulver og salt.Tilsæt plantedrik og olie og pisk det godt sammen så der ikke er klumper i dejen. Riv squash og vej 200 g af - vend revet squash med dejen.
Læg et stykke bagepapir i en stor springform (ca. 26 cm). Bag kagen i ca. 45 minutter (afhængig af din ovn). Stik en kniv igennem kagen, når der ikke kommer dej på kniven er den bagt færdig. Stil kagen til afkøling.