Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Bland alle de tørre ingredienser en skål: hvedemel, sukker, kakaopulver, bagepulver, natron, og salt. Tilsæt herefter plantedrik, kaffe og olie og pisk dejen sammen. Enten med et piskeris eller en elpisker. Sørg for at der ikke er klumper i dejen. Hak nu 80 g af den mørke chokolade groft og vend den i dejen.
Smør et ovnfast fad, eller en stor springform med lidt olie og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovn i ca. 45 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn og hvor stort et fad du bruger. Hvis du bruger et mindre fad skal kagen have længere. Bruger du et stort fad, skal kagen have kortere tid. Du kan tjekke om kagen er bagt færdig, ved at prikke en skarp kniv igennem kagen. Når der ikke kom dej på kniven er den bagt færdig i midten.
Lad kagen køle helt af på køkkenbordet før du påfører frosting.