Vegansk Jordbær-Rabarber Crumble Tærte
Mine jordbærplanter blomstrer nu og om lidt er både jordbær og rabarber i sæson. Denne crumble tærte er så nem at lave og smager af sommer.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Ret: Dessert
Køkken: dansk
Servings: 6 personer
Jordbær-Rabarbergrød
- 350 g rabarber friske eller fra frost
- 350 g jordbær friske eller fra frost
- 4 spsk sukker fx rør- eller kokossukker
- 1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang
Crumble med havregryn og nødder
- 150 g grovvalsede havregryn
- 100 g grofthakkede nødder fx pistacienødder eller mandler
- 1 dl sirup fx ahornsirup
- 2 spsk rapsolie
- 1 knivspids salt
Til servering
- Flødeskum fx soja- eller havreflødeskum
Crumble med havregryn og nødder
Bagning af kagen
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hæld Jordbær-Rabarbergrøden i en tærteform (eller andet ovnfast fad). Top med din crumble. Bag tærten i ovnen i ca. 20-25 minutter (afhængig af ovnen) indtil din crumble er gylden på toppen.
Lad kagen køle af og server med soja- eller havreflødeskum.