Vegansk Mayo - Aquafaba mayo
Verdens nemmeste mayo. Spice den op med fx hvidløg, estragon eller chilisauce.
Forb. tid5 minutter min
Samlet tid5 minutter min
Servings: 0
Author: Johanne Mosgaard
- 1 dl aquafaba væsken fra en dåse/karton kikærter
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft eller æblecider eddike
- 1/2 tsk salt
- 1 knsp friskkværnet peber
- ca. 2 dl raffineret rapsolie (eller solsikkeolie) sørg for at brug en olie der er neutral i smagen
Si væsken fra kikærterne ned i en skål og tilsæt dijon-sennep, citronsaft eller æblecider eddike, salt og peber. Blend ingredienserne med en stavblender og tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayonnaisen bliver cremet og tyk. Smag til med fx hvidløgspulver, estragon eller stærk chilisauce.
Brug din aquafaba mayo som du normalt ville bruge mayo: i burgere, wraps, sandwiches, som dip osv.