Veggie bolognese med linser, valnødder og grøntsager
Kødfri bolognese med masser af grøntsager skjult i en skøn sauce. Det er vigtigt at ingredienserne ikke bare blendes, især linser og valnødder, men pulses, så du bevarer konsistens. Se noter for tips til allergener.
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard
- 1 rødløg
- 2 gulerødder
- 1 rød snackpeber
- 1/2 squash
- 200 g champignoner
- 75 g valnødder
- 240 g kogte grønne linser (svarer til en dåse, drænet for væske)
- 2-3 tsk sød paprika
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk tørret oregano
- 800 g hakkede tomater (2 dåser/kartoner)
- 2 spsk tomatpuré
- 2 spsk balsamico eddike
- 2 spsk sojasauce eller tameri
- 1/2 dl madlavningsfløde fx på ris- eller havre
- olivenolie til stegning
Til servering
- 500 g fuldkornsspaghetti
- frisk timian
- revet (vegansk) parmesan
- friskkværnet peber
Hak løg, gulerødder, rød peber, squash og champignon fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder og linser og tryk nogle gange på “puls” - sørg for at bevare lidt konsistens fra linserne.
Varm en stor gryde med lidt olie og hæld grøntsagsblandingen heri. Steg det i nogle minutter under omrøring. Tilsæt krydderier, balsamico, sojasauce, hakkede tomater, tomatpuré og til sidst lidt madlavningsfløde for at afrunde smagen.
Bring i kog og lad grydens indhold simre ved middel varme med låg (så du ikke har tomatsauce i hele køkkenet) i små 20 minutter. Smag til sojasauce/salt. Server med kogt spaghetti, lidt vegansk parmesan, frisk timian og friskkværnet peber.
Allergener?
Glutenfri: Anvend tamarisauce og madlavningsfløde på ris. Server med glutenfri pasta.
Nøddefri: Anvend solsikkekerner i stedet for valnødder
Sojafri: Anvend salt i stedet for sojasauce og tamari