Blomkåls Bites med Barbecue Sauce

Blomkåls Bites er perfekt som hyggemad foran TV’et eller til et brætspil i weekenden. Denne opskrift er med hjemmelavet barbecue sauce, men kan også laves med en færdiglavet barbecue sauce fra dit lokale supermarked. Denne skønne snack er det veganske svar på hot wings. Spis dine Blomkåls Bites med god samvittighed. 

Blomkåls Bites med Barbecue Sauce
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personer
Et grønt og sundt alternativ til hotwings lavet på blomkål.
Ingredients
  • <b>Indbagte blomkålsstykker</b>
  • 1 blomkålshoved
  • 150 gram kikærtemel eller hvedemel
  • ca. 1,5-2 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • <b>Barbecuesauce </b>
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 dl ketchup
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1-2 spsk. kokossukker eller rørsukker (kan undlades)
  • 1 spsk. æbleeddike cider
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1-2 tsk chiliflager eller 1 frisk chili
  • 2 fed hvidløg
  • Sojasauce eller salt efter smag
Instructions
  1. Skær blomkål i mindre stykker/buketter. Bland en dej af kikærtemel (eller hvedemel), vand, pres to hvidløg med og tilsæt lidt salt og peber.
  2. Pisk dejen godt sammen, så der ikke er klumper tilbage.
  3. Dyp blomkålsstykkerne i dejen én efter én og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag de indbagte blomkål ved 200 grader i ca. 10-15 mintter til de er gylden brune.
  5. Lav nu barbecuesauce, medmindre du bruger en færdiglavet fra butikken. Bland olie, ketchup, peanutbutter, kokossukker, æbleeddikecider, røget paprika, chili og hvidløg.
  6. Blend dem godt sammen i en foodprocessor.
  7. Smag til sidst til med sojasauce eller salt og evt. lidt ekstra røget paprika.
  8. Tag nu de forbagte blomkålsbuketter ud af ovnen og skær dem til, hvis overskydende dej skulle side på stykkerne.
  9. Læg de forbagte blomkålsbuketter i et oliesmurt ildfast fad og hæld barbecuesaucen over.
  10. Bag nu fadet i den varme ovn i ca. 20 minutter til barbecuesaucen har sat sig på blomkålsstykkerne.
  11. Stik en gaffel igennem blomkålene. Når gaflen går let igennem er de klar.
  12. Server med frisk salat og eksempelvis en dip af neutral havre- eller sojayoghurt blandet op med lidt løgpulver.

 

Et opslag delt af Johanne Mosgaard (@englerod) den

11 Comments
  1. Endnu en af dine skønne opskrifter Johanne. Vi forsøgte os i fredags for første gang og var meget positive over konsistensen af blomkålen. Bbq sovset er for sød for os, så i aften laver vi den igen uden tilsat kokos sukker (vores ketchup er rigelig sød. Gad vide hvilken ketchup du benytter?). Vi har ikke noget engelsk sovs, men har tilføjet 1 tsk gærekstrakt (Marmite) og det har givet en rigtig lækker smag. Skal spise sammen med nogle venner og vi er spændte på om de også er vilde med det ? Tak for gode opskrifter ❤

    1. Hej Sabrina
      Hvor er det dejligt at høre at i kan lide opskriften. Jeg bruger Urtekrams ketchup, kan kun forestille mig at den indeholder mindre sukker end mange af de andre på markedet – så god idé at undlade kokossukker. Engelsk sauce kan også sagtens undlades, men godt at det smagte godt med marmite. Hav en skøn dag 🙂
      De bedste hilsner
      Johanne

    1. Vi plejer at spise grøntsagssnacks til f.eks. gulerødder, agurker og bladselleri og en lækker dip med sojayoghurt og enten dipmix eller bare yndlings krydderier 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.