Er du fan af peanutbutter? Det er jeg. Peanutbutter har en utrolig lækker og cremet smag i en pastaret som denne og sammen med barbecue og chili, er det en perfekt kombination. Jeg kan ikke skjule, at dette er en kaloriebombe, men for mig er det den perfekte af slagsen. Det er nemlig en ret fuld af energi, og den kan f.eks. være perfekt til sportsudøveren, der skal præstere. Eller du kan spise den af samme grund som mig: Bare fordi du elsker peanutbutter.
Denne opskrift er til 4 personer
400 gram fuldkornspasta pasta*
1 rødløg
2 røde peberfrugter
200 gram champignon
200 gram fast tofu eller kogte kikærter
1 spsk. oliven- eller rapsolie
3-4 spsk. peanutbutter
400 ml vand
3 spsk. barbecuesauce
1 håndfuld soltørrede tomater
1 håndfuld peanuts
1-2 tsk. røget paprika
Salt og peber
Chilisovs efter smag
*For glutenfri version bruges glutenfrit pasta
Pasta koges efter pakkens ansvisning. Imens snittes champignon, rødløg og peberfrugter fint og tofu skæres i tern og det hele steges i en wok i en smule olie – alternativt kan kikærter bruges i stedet. Når tofuen er gyldenbrun på de fleste sider tilsættes peanutbutter og barbecuesauce sammen med vand lidt efter lidt, imens der røres godt i retten.
Hak soltørrede tomater fint, og tilsæt dem til retten sammen med peanuts. Smag til med krydderier og chilisovs. Til sidst tilsættes den kogte pasta, og det røres godt sammen med saucen og grøntsagerne. Lad det hele simre et par minutter.
Server retten med frisk salat.
Mmm, det lyder så lækkert – det skal jeg helt klart prøve ? Med chilisovs menes der så sød chilisovs eller fx. sriracha? Tak på forhånd!