Vegansk Koldskål

Koldskål uden mælkeprodukter, det er nemt nok. Når du skal lave vegansk koldskål skal du finde den helt perfekte balance af syrligheden fra citron, den aromatiske smag fra vanilje, sødmen fra sirup og den cremede konsistens fra sojayoghurt og havremælk. Tilpas din koldskål, så den smager som du aller bedst kan lide den. Denne opskrift er mit bud på, hvordan koldskålen kan være. 

Du kan finde veganske kammerjunker i de fleste supermarkeder, blandt andet fuldkornskammerjunker fra mærket Kjeldsens og Karen Wolfs laktosefri kammerjunker.

De smukke Margrethe-skåle er fra Rostishop.dk (reklamelink).

vegansk koldskål

Vegansk Koldskål
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Total time:
Serves: 4 personer
Ingredients
  • 400 g soja- eller havreyoghurt, evt. med vaniljesmag
  • 1 liter kold havremælk
  • 3-4 spsk lys sirup, f.eks. ahorn- eller agavesirup
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller 2 tsk vaniljesukker
  • 1 økologisk citron
  • 1 lille knivspids havsalt
Instructions
  1. Pisk yoghurt godt sammen med havremælk i en skål.
  2. Tilsæt agavesirup, vaniljepulver og citronsaft og pisk det godt igennem. Smag din koldskål til med ekstra vanilje eller citronsaft. Tilsæt en lille smule salt.
  3. Lad gerne din koldskål stå og trække i køleskabet en halv times før servering.
  4. Server din koldskål med kammerjunker og gerne friske jordbær.
  5. Din koldskål kan holde sig et par dage i køleskabet. Smager allerbedst når den er helt kold.
Notes
Sojayoghurt kan købes af mærket Alpro i større supermarkeder som f.eks. Meny, SuperBrugsen, Kvickly og Føtex.[br]Havreyoghurt kan købes af mærket Yosa i Bilka og Føtex (nogle Meny butikker har også havreyoghurt).

 

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.