Rødkål hører til en traditionel dansk julemiddag, og for mange er det en af de sundeste ting på julebordet. Det indeholder blandt andet vitamin A, B, C og kalium og er rig på kostfibre. Rødkål er i sæson fra september til januar og er derfor en rigtig vinterspise.
Rødkålen kan fint laves nogle dage i forvejen, eller alternativt fryses ned til senere brug.
Opskrift til 4-6 personer
1-2 spsk olivenolie
2 spsk kokossukker eller hvidt sukker
1-2 spsk ribs gelé
2 spsk æbleeddikecider
1-2 tsk allehånde
2 cm friskrevet ingefær
1/2 rødkålshoved
1 stort rødløg
1 æble
1 knivspids salt
Steg olie og kokossukker i en gryde til kokossukkeret begynder at opløse. Tilsæt ribs gelé, æbleeddikecider og allehånde og kog grydens indhold op. Tilsæt ingefær. Hak rødløg og rødkål fint og tilsæt i gryden under omrøring. Riv æble grov og tilsæt.
Lad det hele stege godt igennem, tilsæt salt og lad det derefter stå i ca. 20 minutter ved lav varme med låg. Rør rundt i ny og næ.
Din rødkål er nu klar til at blive serveret – eller lad den køle ned, hvis du vil fryse den.