Rødkål med ingefær og æble

Rødkål hører til en traditionel dansk julemiddag, og for mange er det en af de sundeste ting på julebordet. Det indeholder blandt andet vitamin A, B, C og kalium og er rig på kostfibre. Rødkål er i sæson fra september til januar og er derfor en rigtig vinterspise.

Rødkålen kan fint laves nogle dage i forvejen, eller alternativt fryses ned til senere brug.

roedkaal

Opskrift til 4-6 personer

1-2 spsk olivenolie

2 spsk kokossukker eller hvidt sukker

1-2 spsk ribs gelé

2 spsk æbleeddikecider

1-2 tsk allehånde

2 cm friskrevet ingefær

1/2 rødkålshoved

1 stort rødløg

1 æble

1 knivspids salt

Steg olie og kokossukker i en gryde til kokossukkeret begynder at opløse. Tilsæt ribs gelé, æbleeddikecider og allehånde og kog grydens indhold op. Tilsæt ingefær. Hak rødløg og rødkål fint og tilsæt i gryden under omrøring. Riv æble grov og tilsæt.

Lad det hele stege godt igennem, tilsæt salt og lad det derefter stå i ca. 20 minutter ved lav varme med låg. Rør rundt i ny og næ.

Din rødkål er nu klar til at blive serveret – eller lad den køle ned, hvis du vil fryse den.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.