Luftige og bløde spinatboller med timian. Skønne til en veggieburger eller sandwich. Spinaten giver en let grøn farve og timian giver brødet endnu mere smag.
Denne opskrift giver 10 kæmpe boller eller flere, hvis man ønsker dem mindre.
50 gram gær
1 tsk. havsalt
400 ml lunken vand
50 gram frisk spinat
½ dl olivenolie
2 tsk. tørret timian
200 gram fuldkornsdurummel
ca. 500 gram hvedemel
Ekstra olivenolie til at smøre skålen
Evt. fiber HUSK og lidt vand til pensling
Gær opløses med salt og lunken vand. Olivenolie tilsættes med spinat og det hele blendes godt igennem, enten i en blender eller med en stavblender direkte i skålen. Tilsæt timian og derefter fuldkornsdurumel lidt efter lidt under omrøring. Til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen kan æltes med fingrene. Ælt dejen godt igennem, jo mere – desto bedre. Til sidst smøres en stor skål med ekstra olivenolie og dejen vendes deri. Lad dejen hæve i en times tid ved stuetemperatur.
Når dejen har hævet, æltes den igen. Dejen er fugtig i konsistens på grund af olien, men den er nem at arbejde med. Del dejen op i 10 eller 20 lige store boller. Bollerne efterhæves i ca. 30 minutter.
Inden de bages i ovnen kan man med fordel pensle bollerne med lidt fiber HUSK rørt ud i vand – det giver et flot blankt resultat. Bollerne bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter for de store boller eller ca. 15 minutter, hvis du laver små boller. Hold øje med dem de de sidste par minutter og bank dem under bunden, er lyden hul, er bollerne klar.
Bollerne kan sagtens bages dagen før de skal bruges, de holder sig nemlig bløde i flere dage på grund af olivenolien.
Kan disse spinat boller fryses?
Ja det kan de. Vær dog opmærksom på at spinat helst ikke skal genvarmes.