Kikærteomelet med grønt fyld

Æggefri omelet lavet på kikærtemel. De har et højt indhold af protein og er i øvrigt glutenfri. Denne kikærte omelet, som også er et vegansk alternativ til omelet, er et perfekt til morgenmad med stegte grøntsager eller som aftensmad serveret som f.eks. madpandekager. Jeg har her serveret dem med stegte svampe, spinat, peberfrugt og tomat.

Vegansk omelet med stegte grøntsager
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 omeletter/pandekager
Et vegansk alternativ til omelet baseret på kikærter. Også oplagt til dig der ikke tåler æg.
Ingredients
  • 100 g kikærtemel
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk karry
  • 1,5-2 dl vand
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • Olie til stegning
Instructions
  1. Bland kikærtemel, et presset fed hvidløg og karry i en skål. Tilsæt vand lidt efter lidt imens dejen piskes med et piskeris og der ikke er klumper tilbage i dejen.
  2. Varm en stor slip let pande op ved middelhøj varme med en smule olivenolie. Hæld ca. 1 dl dej på panden og fordel det som en tynd pandekage. Steg pandekagerne ca. et minut på hver side.
  3. Server med stegte grøntsager, f.eks. som vist på billedet: stegte svampe, spinat, rød peberfrugt og cherrytomater, serveret med en avocado på toppen.

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.