Mandel Mayo

Simpel og lækker mayo, helt uden æg eller konserveringsmidler. Alt du skal bruge er mandel- eller sojamælk, olie, lime eller citron, sennep og salt. Så har du din basis mayo, og kan derefter tilsætte de krydderier du ønsker, f.eks. estragon, chili eller hvidløg for aioli

Mandel-mayo

Denne opskrift giver 1 glas mayo

1/2 dl mandelmælk*

1 tsk. dijon sennep

1 lime eller 1/2 citron

1/2 tsk. salt

ca. 2 dl uraffineret rapsolie

Krydderier f.eks. tørret estragon, chili eller hvidløg.

*Kan også erstattes af neutral sojamælk (andre plantemælk kan ikke bruges). 

I en mindre skål blendes mandel- eller sojamælk, sennep, lime- eller citronsaft og salt godt sammen med en stavblender. Olie tilsættes i en tynd stråle imens stavblenderen kører og holdes ned mod bunden af skålen.

Tilsæt lidt en smule ad gangen og blend godt til du kan se at mayo’en begynder at blive tykkere.

Sådan fortsætter du indtil mayo’en har den ønskede konsistens.

Tilsæt nu dine krydderier, f.eks. rigeligt med estragon (min favorit) eller chilisauce. Prøv også min opskrift på aioli.

Opbevar din mayo i køleskabet, den kan holde sig en uges tid på køl.

20 Comments
  1. Hej Johanne 🙂

    Hvilken olie bruger du i denne opskrift? Jeg har prøvet med uraffineret rapsolie fra mærket “ØGO”, men mayoen fik en kraftig smag af rapsolien. Er det muligt at bruge solsikkeolie eller lignende?

    Mvh Josephine.

    1. Hej Josephine
      Jeg bruger godt nok raffineret rapsolie til denne, da det er mere smagsneutralt. Du kan også sagtens bruge solsikkeolie 🙂
      De bedste hilsner
      Johanne

  2. Tak for en go opskrift! Den smager for vildt, og den kan få lige dén konsistens man ønsker ??

    1. Hej Jonas
      Det er jeg glad for høre 🙂 Jeg laver den også ret ofte, det kan jo bruges til så meget og holder sig fint et par uger på køl..
      De bedste hilsner
      Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.