Simpel og lækker mayo, helt uden æg eller konserveringsmidler. Alt du skal bruge er mandel- eller sojamælk, olie, lime eller citron, sennep og salt. Så har du din basis mayo, og kan derefter tilsætte de krydderier du ønsker, f.eks. estragon, chili eller hvidløg for aioli.
Denne opskrift giver 1 glas mayo
1/2 dl mandelmælk*
1 tsk. dijon sennep
1 lime eller 1/2 citron
1/2 tsk. salt
ca. 2 dl uraffineret rapsolie
Krydderier f.eks. tørret estragon, chili eller hvidløg.
*Kan også erstattes af neutral sojamælk (andre plantemælk kan ikke bruges).
I en mindre skål blendes mandel- eller sojamælk, sennep, lime- eller citronsaft og salt godt sammen med en stavblender. Olie tilsættes i en tynd stråle imens stavblenderen kører og holdes ned mod bunden af skålen.
Tilsæt lidt en smule ad gangen og blend godt til du kan se at mayo’en begynder at blive tykkere.
Sådan fortsætter du indtil mayo’en har den ønskede konsistens.
Tilsæt nu dine krydderier, f.eks. rigeligt med estragon (min favorit) eller chilisauce. Prøv også min opskrift på aioli.
Opbevar din mayo i køleskabet, den kan holde sig en uges tid på køl.
Kan man kun bruge mandelmælk? 🙂
Ja, eller sojamælk. Det er de eneste der emulgerer med olien 🙂
Okay, mange tak 🙂
Man skal bruge mayo for at lave mayo? 😛 (Undertitlen)
Haha fumle fumle 😀 Tak fordi du lige var opmærksom 😉