Sukkerfri bønnebrownies

Lækre sukkerfrie, glutenfrie og mælkefrie brownies lavet på sorte bønner og med raw kakaopulver. Jeg må indrømme at det er en af de bedste brownieopskrifter jeg har lavet smagsmæssigt. Bønnerne giver en perfekt fudgy konsistens og mætter samtidig på grund af deres høje proteinindhold. Den er super nemme at lave, så det er bare med at komme i gang.

Bønnebrownies

Denne opskrifter ca. 9 stykker brownie (en lille form)

250 gram kogte sorte bønner (1 dåse)

2 spsk. fast kokosolie (ca. 40 gram)

50 gram ahorn- eller agavesirup

1/2 dl mandelmælk

50 gram dadler

1-2 tsk. vaniljeekstrakt el. 1 vaniljestang

3 spsk. rå kakaopulver el. anden usødet kakaopulver

1/2 tsk. bagepulver

40 gram havregryn**

1 knivspids salt

Evt. 100 gram mørk chokolade (mindst 70 % og gerne sukkerfri)

*Brug glutenfrie havregryn, hvis du er glutenintolerent. 

Ovnen tændes på 175 grader (almindelig ovn). Imens blendes alle ingredienserne sammen med en god stavblender eller i en foodprocessor – blend indtil der ikke er klumper tilbage. Dejen skal være tyk (lidt a la en tyk hummus). Tilsæt evt. 100 gram hakket mørk chokolade og vend det i dejen.

Dejen fordeles i et lille ovnfast fad som er dækket med et stykke bagepapir. Brug en dejskraber til at fordele den tykke dej i fadet.

Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Det afhænger lidt af din ovn, men når kagen har fået ca. 20 minutter (i nogle ovne skal den have lidt mindre, i andre mere) og kagen har sat sig, er den klar. Når du har prøvet at lave kagen første gang i din ovn vil du helt sikkert finde det perfekte tidspunkt, men det gør ikke den store forskel om den får 19 eller 21 minutter.

Lad den køle helt af inden du skærer den ud og serverer den – stil den evt. i køleskabet, hvis den skal være ekstra fast i konsistensen. Konsistensen på kagen er ligesom en brownie normalt er – fudgy og lækker. 

Skær kagen i små firkanter og server med frisk frugt eller banan is.

 

—- Indlægget kan indeholde affiliate links, hvilket vil sige, at hvis du køber nogle af de varer jeg linker til, får jeg et mindre beløb af virksomheden bag. Pengene bliver brugt på at drive denne side. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og anbefaler —-
25 Comments
  1. Hej Johanne.
    Tak for god inspiration til at leve et grønnere liv.
    Kan man bruge hvide bønner i stedet for sorte til denne kage?
    Mvh Julie

  2. Hej Englerod.
    Tak for god inspiration til et grønnere liv.
    Kan man bruge hvide bønner i stedet for sorte?
    Mvh. Julie

  3. Da jeg har type 1 diabetes prøvede jeg i går at lave denne kage i en sukkerfri diabetes -venlig version. Den blev super lækker, konfektagtigt og smager på den dejlige forbudte måde, man som diabetiker kan savne, selvom den er kulhydrat- og fedtfattig og et højt indhold af kostfibre. Alt det som skal være i en diabeteskage. Jeg puttede selvfølgelig ikke chokolade i og erstattede agavesirup med 60 g fiber sirup gold og dadlerne med 50 g sukrin 🙂 Tak for en dejlig opskrift <3

  4. Hej, lækker opskrift, glæder mig til at prøve den 🙂 kan man bruge anden mælk end mandelmælk? f.eks. sufferfri soya eller havredrik? VH Ranva

  5. Hej Englerod,
    Har du prøvet at fryse kagen?
    Venlig hilsen,
    Anne Cathrine Dalgaard

    1. Hej Anne Cathrine
      Det har jeg ikke prøvet, men er ret sikker på at den fint kan fryses – det er jo en fudgy kage 🙂
      God fornøjelse!
      Mvh
      Johanne

  6. Jeg vil utrolig gerne lave den her nu her, for uf den ser lækker ud 🙂 Men er der noget jeg kan erstatte ahorn- eller agavesirup med? og den kokosolie, er det koldtpresset man skal bruge? 🙂

    Tak for en skøn blog

    1. Hej Nikita.
      Du kan erstatte sirup med kokossukker 🙂
      Om du bruger koldpresset olie er helt op til dig selv. Kagen bliver jo opvarmet, så det har ikke den store betydning. God fornøjelse 🙂

  7. Hej
    Jeg vil prøve din lækre opskrift imorgen. Men har ikke kokos olie. Kan man evt bruge rapsolie i stedet for ?

  8. det vil være en stor hjælp hvis du beskriver hvordan konsistensen på dejen skal være og hvad man evt. kan gøre hvis dejen er for tyk. Det vil også være dejligt hvis du kunne beskrive hvornår man kan mærke kagen er færdig, tænker at den opføre sig anderledes end “normale” kager. Tak for endnu en lækker opskrift ?

    1. Hey Pernille 🙂 Det kan du tro, jeg har nu opdateret opskriften med lidt mere beskrivelse 😉 Konsistensen på dejen er lidt a la tyk hummus, den er ret tyk og skal fordeles med en dejskraber. Kagen er færdig efter ca. 20 minutter, om den får 18 eller 21 minutter gør ikke den store forskel, men afhænger nok lidt af din ovn. Der er man nødt til lige at mærke på kagen, når den er fast at mærke på og har fået omkring de 20 minutter er den klar. Selve kagen er ligesom en brownie normalt er fudgy og svampet 🙂 Håber du nyder kagen ligeså meget som jeg gør.
      Hav en dejlig dag..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.