Græskardeller med røde linser og karrypasta

Det er endelig græskar sæson og i går høstede jeg mine første hjemmeavlede hokkaido græskar fra haven. De er så smukke og smager lige så skønt. Græskar kan bruges til så mange forskellige ting, så jeg kommer nok med flere græskar opskrifter de næste par uger. Jeg starter ude med disse skønne spicy græskardeller.

hokkaidodeller 

Hokkaido deller
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personer
Lækre græskardeller med røde linser og karrypasta.
Ingredients
  • 100 g tørrede røde linser
  • ca. 150 g groft revet hokkaido græskar (ca. et 1/2 græskarhoved) eller butternut squash
  • 1 lille løg
  • 2 spsk loppefrøskaller el. 2 tsk fiberHUSK
  • 2 dl vand
  • 100 g havregryn
  • 2 tsk rød karrypasta
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • Olie til stegning
Instructions
  1. Kog røde linser i ca. 2.5 dl vand i ca. 15 minutter indtil linserne er møre.
  2. Skær græskar op og skrab kernerne ud. Riv græskar groft på et rivejern og pil og hak løg fint.
  3. Bland de kogte linser sammen med revet græskar og finthakket løg.
  4. Bland loppefrøskaller med vand, i en lille skål for sig selv, indtil det bliver en fast masse (det tager et par minutter).
  5. Tilsæt de opblandede loppefrøskaller, havregryn, karrypasta, salt og peber i skålen med græskar, linser og løg. Bland det hele godt sammen.
  6. Form blandingen til små frikadeller og steg dem let på begge sider på en pande med en smule olie til dellerne er gyldne.
  7. Læg nu de forstegte deller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter (dette giver det bedste resultat!).
  8. Efter min mening får du et både flottere og bedre resultat ved hurtigt at stege dem på panden inden de kommer i ovnen.
  9. Dine deller er perfekte at servere til en lækker salat, i burger eller på madpakken.
27 Comments
  1. Vil bare sige, at de er sindsygt gode. Nu skal jeg lave dem til en, der ikke kan tåle chili. Kan jeg bruge almindelig karry i stedet for karrypasta?

    Mvh. Helle

    1. De er gode som hapsere til madpakken, i en wrap eller til retter, hvor du normalt ville servere frikadeller 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.