Hampemælk med vanilje

Hampemælk – min absoulut yndlings plantemælk, og så er det en rigtig helsedrik. Hampefrø er nemlig super sunde, og indeholder en masse gode vitaminer. Mange kender kun hamp som hash (som jo er ulovligt i Danmark). Hampefrø er helt lovlige og har selvfølgelig ikke en euforiserende effekt; jeg vil endda anbefale dem til børn. Du kan bruge dine hampefrø i grød, smoothies eller til bagning. Eller du kan bruge dem til denne opskrift; en lækker plantebaseret mælk, som kan bruges på morgenmaden, i kaffen eller drikkes som den er. 

Afskallede hampefrø kan købes i de større supermarkedskæder eller hos helsekostforretninger. Du får ca. 300 gram økologiske frø for 100,-.

hampemælk

Opskrifter til 1 liter hampemælk

2 dl afskallede hampefrø

1 liter koldt vand

10 små dadler uden sten

1 vaniljestang el. 2 tsk. vaniljepulver uden sukker

1 knivspids havsalt eller himalaya salt

1 osteklæde + si*

*Osteklæde kan du købe i de fleste stofbutikker

Hampefrø og vand blendes grundigt sammen i en blender. Tilsæt dadler, vanilje og salt og blend videre.

Når hampemælken er blendet grundigt, lægger du en si over en skål og dækker sien med et osteklæde. Hæld forsigtigt den blendede mælk over osteklædet og lad den stå og dryppe lidt. Saml osteklædet omkring indholdet og tryk forsigtigt mælken igennem klædet.

Hæld din hampemælk på en lufttæt flaske og opbevar på køl. Ryst flasken inden du serverer mælken.

Hampemælken kan holde sig i ca. 3-5 dage på køl.

Brug din hampemælk på morgenmaden, i kaffen, i en smoothie eller drik som den er.

Tip: hvis du ønsker en neutral mælk, undlader du blot vanilje og evt. også dadler.

21 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.