En cremet sauce lavet på grøntsager, der minder om ostesovs. Et sundere alternativ til ost! Den er perfekt at bruge til f.eks. en vegansk udgave af mac’n’chesse, til lasagne, pasta og mexicansk mad. Du kan også bruge sovsen som dip. Kan både serveres kold og varm.
Cremet grøntsagsovs med mange formål
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: tilbehør 4 personer
Vegansk ostesovs, lavet på grøntsager. Et sundere alternativ til ostesovs.
Ingredients
- 100 g cashewnødder
- 350 g kartofler
- 150 g gulerødder
- 1 stort løg
- ca. 1 dl plantemælk eller soja madlavningsfløde
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk æbleeddikecider
- 1 tsk dijonsennep
- ca. 1 dl gærflager (kan undlades)
- 2 tsk løgpulver
- Havsalt
Instructions
- Stil cashewnødder i blød, gerne 3-4 timer for det mest cremede resultat.
- Skær kartofler, gulerødder og løg i små stykker (hvis du bruger økologiske kartofler og gulerødder, er det ikke nødvendigt at skrælle dem).
- Kog dem helt møre i letsaltet vand.
- Blend de kogte grøntsager grundigt i en blender sammen med cashewnødder og plantemælk, juster mængden så du får den ønskede konsistens.
- Tilsæt hvidløg, æbleeddikecider, sennep, gærflager og blend det hele grundigt.
- Til sidst smages dippen til med ekstra gærflager, løgpulver og havsalt.
- Vær opmærksom på at dippen vil stivne når den bliver kold, hvis du tilsætter lidt mere væske eller hvis varmer den op igen vil den blive mere flydende. Den smager også af mere dagen efter når alle ingredienserne har fået lov til at stå at trække. Derfor foretrækker jeg at lave den dagen før, hvis jeg skal bruge den som dip.
- Sovsen kan bruges som dip til grøntsager eller chips, som dressing wraps, på salater, på pizza, i mexicansk mad eller som tidligere nævnt i mac’n’cheese. Smager godt både varm og kold.