Grønkål har et højt indhold af både A, B og C-vitamin og har derudover også et højt indhold af calcium – også kendt som kalk. Det sprøde, grønne kål er i sæson i hele vinterhalvåret og er derfor også perfekt på julebordet.
Indlægget indeholder affiliate links til Saxo.com.
Opskriften er fra min kogebog Grønskolling – kan købes lige her (Link).
Som tilbehør til 4 personer eller hovedret for 2 personer
200 g fuldkornspasta*
250 g grønkål
100 g spinat
4 tomater
2 avokadoer
1 dl soja- eller rismælk
½ lime
1 knivspids stødt ingefær
Salt og peber
100 g mandler
1 spsk olivenolie
*For glutenfri version bruges glutenfri pasta
Kog pasta efter pakkens anvisning og stil det til afkøling. Hak grønkål og spinat fint, og skær tomater i både. Bland det sammen med det afkølede pasta. Blend i en seperat skål; avocado, plantemælk, lime, stødt ingefær, salt og peber med en stavblender. Vend dressingen med pastasalaten.
Hak mandler groft og rist dem på en pande med en smule olie. Lad dem køle af og drys dem ud over salaten. Server i vinterhalvåret, f.eks. til julefrokoster.