Sundt og mættende pålæg lavet på champignon, bønner og kikærter. Perfekt til som postej på rugbrød med eksempelvis syltede rødbeder. Postejen er aller bedst når den er lun, men kan også sagtens spises kold.
Opskrift til en stor postej
1 spsk olivenolie
1 tsk stødt koriander
1 løg
2 fed hvidløg
200 g champignon
240 g sorte bønner (svarer til en dåse)
240 g kogte kikærter (svarer til en dåse)
100 g mandler, hasselnødder eller valnødder
1-2 tsk røget paprika
Friskkværnet peber
Havsalt
Svits stødt koriander med olivenolie på en pande. Hak løg og hvidløg og steg med. Hak champignon og steg med når løgene er brunede.
Hæld de stegte ingredienser i en skål. Tilsæt sorte bønner og kikærter i skålen, blend alle det hele godt sammen med en stavblender. Tilsæt rigeligt med friskværnet peber og havsalt.
Hak mandler og tørrist dem på en pande med røget paprika (tørristes = ristes på panden uden olie). Dæk et mindre fad med bagepapir og hæld den blendede del deri. Drys de ristede mandler oven på. Bag postejen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Server postejen lun, eller spis den kold dagene efter. Server eksempelvis syltede rødbeder til.