Ovnbagte falafler med rødbede. Farverige falafler der pynter på et hvert middagsbord. De er nemme at lave, smager skønt i en salat, en wrap eller i en burger. Jeg elsker falafler, men vil til daglig gerne være fri for olie i store mængder. Rødbede er med til at falaflerne ikke bliver tørre når de bages i ovnen.
Opskrift til 4 personer (en bageplade med falafler)
1 stor rødbede (ca. 200 g)
250 gram kogte kikærter*
1 frisk chili
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk persille
2 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
ca. 50 gram havregryn
2 spsk. olivenolie
friskkværnet peber
Havsalt
*svarer ca. til en dåse
Riv rødbede groft. Blend revet rødbede, kikærter, chili, hvidløg og persille godt sammen i en foodprocessor. Har du ikke en foodprocessor, kan en stavblender bruges i stedet. Tilsæt krydderier og havregryn lidt ad gangen, blend det sammen indimellem, indtil det får en rimelig fast konsistens. Vend olie i falafel farsen og lad den stå og trække 5-10 minutter inden det formes til falafler.
Gør en bageplade klar med bagepapir og læg falaflerne derpå. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Server i en lækker salat, pitabrød eller wrap. Kan også bruges til at lave burgerbøffer til veggieburgers.
Hejsa
Jeg er ret glad for din første kogebog, og dine ærte falafler er en fast del af mit madsortiment. Jeg har lige set dine rødbede falafler , og de skal prøves, men hvorfor bruger du kogte/dåse kikærter? kan jeg ikke bruge ikke-kogte kikærter?
Hilsen den glade falafel spiser 🙂
Hej Vibeke
Er glad for, at høre, at du er glad for kogebogen og ærtefalaflerne.
Disse rødbedefalafler er egentlig bare lavet “nemmere”, ved at bruge dem fra dåse og så bage dem i morgen.
Du kan også sagtens bruge ikke-kogte kikærter der har ligget i blød, som man normalt gør med falafler – det bliver resultatet kun endnu bedre af 🙂
De bedste hilsner
Johanne