Dessert vafler med fuldkorn

Nemme og lækre dessert vafler. Kan laves med eller uden fuldkorn og der er endda en glutenfri version. Vaflerne kan sødes mere end jeg har gjort i opskriften, men jeg foretrækker i stedet at tilbehøret er sødt, f.eks. mælkefri is, frisk frugt, chokoladesauce og finthakket chokolade som vist på billedet.

Opskriften indeholder reklamelinks

Jeg har brugt mit vaffeljern fra Tefal Snack Collection til at lave disse skønne belgiske vafler. Det er et genialt vaffeljern; slip let funktion, nemt at rengøre og så kan pladerne skiftes ud til f.eks. toastplader (som medfølger), paniniplader, donutsplader, pandekageplader der kan tilkøbes til maskinen.

dessertvafler

Dessert vafler med fuldkorn
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personer
Skønne belgiske vafler helt uden mælk og æg. Kan både laves med eller uden fuldkornsmel og du kan selv variere, hvor søde dine vafler skal være ved at tilsætte mere eller mindre sukker.
Ingredients
  • 3 dl plantemælk f.eks. ris- eller havremælk
  • 1 lille moden banan
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids havsalt
  • 1-2 spsk kokossukker eller rørsukker
  • 25 g havregryn
  • 200 g fuldkornsspeltmel eller hvedemel
Instructions
  1. Blend plantemælk og banan godt sammen, enten i en skål med en stavblender eller i en almindelig blender.
  2. Tilsæt vaniljepulver, kardemomme, bagepulver, havsalt, sukker og havregryn. Blend igen.
  3. Tilsæt mel lidt efter lidt, blend undervejs og blend til sidst dejen godt igennem.
  4. Lad gerne dejen stå og trække i omkring 15 minutter inden brug. Varm vaffeljernet op indtil den grønne lampe lyser. Hæld ca. en dl dej per plade og luk vaffeljernet i. Lad vaflerne bage indtil den grønne lampe igen lyser grøn. Fortsæt med hele dejen.
  5. Server dine vafler med en lækker mælkefri is, f.eks. is baseret på havre-, soja- eller ris (kan f.eks. købes i Bilka, Meny, Kvicky eller SuperBrugsen).
  6. Server også gerne med frisk frugt, chokoladesauce og finthakket mørk chokolade.
Notes
Glutenfri tip: benyt glutenfri havregryn og erstat de 200 g almindelig mel med 75 g rismel og 100 g havremel.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.