Nemme og lækre dessert vafler. Kan laves med eller uden fuldkorn og der er endda en glutenfri version. Vaflerne kan sødes mere end jeg har gjort i opskriften, men jeg foretrækker i stedet at tilbehøret er sødt, f.eks. mælkefri is, frisk frugt, chokoladesauce og finthakket chokolade som vist på billedet.
Opskriften indeholder reklamelinks
Jeg har brugt mit vaffeljern fra Tefal Snack Collection til at lave disse skønne belgiske vafler. Det er et genialt vaffeljern; slip let funktion, nemt at rengøre og så kan pladerne skiftes ud til f.eks. toastplader (som medfølger), paniniplader, donutsplader, pandekageplader der kan tilkøbes til maskinen.
- 3 dl plantemælk f.eks. ris- eller havremælk
- 1 lille moden banan
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids havsalt
- 1-2 spsk kokossukker eller rørsukker
- 25 g havregryn
- 200 g fuldkornsspeltmel eller hvedemel
- Blend plantemælk og banan godt sammen, enten i en skål med en stavblender eller i en almindelig blender.
- Tilsæt vaniljepulver, kardemomme, bagepulver, havsalt, sukker og havregryn. Blend igen.
- Tilsæt mel lidt efter lidt, blend undervejs og blend til sidst dejen godt igennem.
- Lad gerne dejen stå og trække i omkring 15 minutter inden brug. Varm vaffeljernet op indtil den grønne lampe lyser. Hæld ca. en dl dej per plade og luk vaffeljernet i. Lad vaflerne bage indtil den grønne lampe igen lyser grøn. Fortsæt med hele dejen.
- Server dine vafler med en lækker mælkefri is, f.eks. is baseret på havre-, soja- eller ris (kan f.eks. købes i Bilka, Meny, Kvicky eller SuperBrugsen).
- Server også gerne med frisk frugt, chokoladesauce og finthakket mørk chokolade.