Skøn hjemmelavet nutella med masser af smag og uden raffineret sukker. Server din hjemmelavede nutella til et bjerg af pandekager, med hjemmelavet marmelade og frisk frugt. Lækkert som dessert eller til brunch i weekenden.
Opskrift til 1 glas nutella
200 gram hasselnødder
100 gram friske dadler (uden sten)
ca. 2 dl kokosmælk eller mandelmælk*
2 spsk. usødet eller rå kakaopulver
1 knivspids salt
Evt. 2 spsk. kokosolie
Mørk agavesirup efter smag
Redskaber: en foodprocessor eller en minihakker
Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 175 grader i ca. 15-20 minutter til de er brunede – hold godt øje med dem. Imens fjernes sten fra de friske dadler.
Blend de ristede hasselnødder og dadlerne sammen i en foodprocessor eller en minihakker. Tilsæt kokos- eller mandelmælk og blend godt igennem.
Tilsæt kakaopulver, lidt salt og evt. kokosolie (medmindre du ønsker den oliefri) og blend det med. Til sidst sødes din hjemmelavede nutella til med agavesirup.
Server eksempelvis til hjemmelavede pandekager og frisk frugt.
Kære Johanne.
Har du et bud på hvor længe denne lækre nutella holde sig i køleskabet? ☺️
Mvh. Karina
Hej Karina
Ca. 2 uger vil jeg tro (hvis den ikke bliver spist inden ;)).
Mvh
Johanne