Nem og lækker vegansk ostesovs med kartofler og cashewnødder. Jeg har tidligere delt ‘Den sunde osteFRIsovs‘ lavet på hvide bønner og ‘Multi-purpose grøntsagssauce‘, som også smager skønt, prøv dem og find din egen favorit.
På youtube har jeg lavet en ‘Hvad jeg spiser på en dag‘ video, hvor jeg laver denne ostesovs og bruger den i toast og på pizza. Se den lige her!
Opskrift til 1 lasagne (4 personer)
100 gram cashewnødder
300 gram kartofler
Kogevand (fra kartoflerne) efter behov
20-30 gram gærflager
2 tsk. sennep
Friskkværnet peber & havsalt
Stil cashewnødder i blød i mindst 2-4 timer. Skrub kartoflerne, skær dem herefter i små stykker og kog dem helt møre. Når kartoflerne er kogte sorteres kogevandet fra og gemmes.
I en blender, blendes de kogte kartofler, opblødte cashewnødder gærflager, sennep og en smule kogevand tilsættes lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens. Skal den f.eks. bruges til toast, er det bedst at den er rimelig tyk, eller skal den bruges til lasagne eller på pizza må den gerne være lidt tyndere.
Tilsæt til sidst friskkværnet peber og lidt havsalt.
Brug denne veganske ostesovs til alt, hvor du normalt ville bruge ostesovs. Lasagne, pastaretter, toast, på pizza eller hvad du nu har lyst til. Stiller du sovsen på køl, bliver den mere fast i konsistensen og kan med fordel bruges som dip, f.eks. til nachos.
Hej, tak for spændende opskrifter! De gør simpelthen livet lettere engang imellem synes jeg. Jeg skal helt sikkert prøve en af ostesovsene men hvilken ostesovs skal man starte med? Hvilken en er din favorit, hvis man må tillade sig at spørge?
Hej Kat
Velbekomme. Jeg er glad for at du kan bruge opskrifterne.
Det er et rigtig godt spørgsmål. Den sunde osteFRIsovs med hvide bønner har været min favorit i lang tid (den er fra min kogebog), hvis man lige tilsætter en håndfuld cashewnødder til den, er den skøn i lasagne og på pizza. Multi-purpose grøntsagssauce er virkelig lækker som dip til f.eks. nachos og denne veganske ostesovs er perfekt i en toast sammen med pesto, og som ostesovs til en pastaret. Så de er gode til hver deres ting.
Det var lidt et splittet svar, men håber det kan bruges. Hav en skøn aften 🙂
Mvh
Johanne