Ærtefalaflerne er en af mine favorit opskrifter fra min kogebog Grønskolling. Falafler er nok en af de lettest tilgængelige veganske madvarer, når man spiser ude i Danmark. De fleste sandwich- og pizzabarer har falafler på menukortet. Jeg elsker falafler, og jeg giver dig her min opskrift på lækre, grønne falafler.
For en måneds tid siden gav jeg blogger Christine Bonde, lov til at dele opskriften på hendes blog i forbindelse med en boganmeldelse på min bog. Læs anmeldelsen lige her.
Fotograf Lykke Rump
Opskrift til 4 personer
200 gram tørrede kikærter
200 gram frosne ærter
1 dl vand
½ dl olie
1 frisk chili
2 håndfulde frisk persille
3 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 tsk. tørret spidskommen
1 tsk. tørret koriander
Friskkværnet peber
Olie til stegning
Lad kikærterne stå i blød i koldt vand i 10-12 timer (de skal ikke koges).
Skyl de frosne ærter i varmt vand og si vandet fra.
Blend ærter og de opblødte kikærter godt sammen i en skål – brug en stavblender. Blend olie og vand med og herefter grofthakket chili, persille og hvidløg. Krydderier tilsættes, og det hele blendes godt sammen.
Brug enten hænderne til at forme små falafler eller brug et falafeljern, som kan købes hos mange grønthandlere.
Varm en pande op og steg falaflerne med en lille smule olie ved middel varme. Brug ikke for meget olie, da falaflerne vil smuldre. Alternativt kan falaflerne bages i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
Server dine falafler til pitabrød fra min kogebog.
Kan man lave dem uden olie, hvis man ikke er så glad for det ?
Ja det kan du tro. Du følger bare opskriften og bager dem i ovnen som beskrevet 🙂
De er SÅ gode! Kæmpe anbefaling herfra <3
Tusind tak søde Christine <3