Glutenfri pandekager (uden mælk & æg)

glutenfripandekager

Opskrift til ca. 8-10 pandekager

150 gram rismel

50 gram mandelmel

3 spsk. majsstivelse

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

1 spsk. rørsukker eller kokossukker

1 lille moden banan

4 dl plantemælk*

2 spsk. kokos- eller rapsolie

Kokos- eller rapsolie til stegning

*F.eks. rismælk, havremælk eller mandelmælk

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. I en blender, blendes banan med plantemælk og olie. De våde ingredienserne piskes lidt efter lidt sammen med de tørre. Pisk, så der ikke er klumper i dejen.

Lad dejen hvile en halv times tid inden brug, dette er vigtigt for at pandekagerne kan hænge sammen.

Steg pandekagerne på en slip-let pande med en smule olie. Vend dem forsigtigt.

Server med frisk frugt og mælkefri is.

—- Indlægget kan indeholde affiliate links, hvilket vil sige, at hvis du køber nogle af de varer jeg linker til, får jeg et mindre beløb af virksomheden bag. Pengene bliver brugt på at drive denne side. Jeg linker altid kun til produkter jeg selv bruger og anbefaler. Læs mere om sidens reklamepolitik her. —-
4 Comments
  1. Hejsa,
    Kan jeg undlade at bruge mandelmel og tilføje det mere rismel?
    Min kæreste kan ikke tåle nødder. 🙂

  2. Hej,
    Hvordan får du dem så tynde? Har fulgt opskriften til punkt og prikke og mine går enten i stykker eller bliver tykke.. ?

    1. Hvis du har ladet dejen stå og trække og ellers fulgt opskriften, så det er det svært at sige. Pandekagen skal være godt bagt igennem før den forsigtigt vendes. Jeg oplevede ikke at de faldt fra hinanden, bruger en rigtig god slip-let pande. Der kan selvfølgelig være størrelsesforskel på bananer, prøv at justere dejen så den passer til dig 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.