Det er ved at være sæson for nye danske kartofler. Dette er mit bud på en virkelig nem kartoffelsalat med det proteinrige frø quinoa, sprøde grøntsager, cremet avocado og syrlighed fra citronsaft.
Kartoffelsalat med quinoa og grønt
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personer
Nem kartoffelsalat med ingredienser du kan finde i alle supermarkeder. Perfekt som tilbehør til f.eks. grillmad eller grøntsagsdeller.
Ingredients
- 1 kg nye kartofler
- 100 gram rød quinoa
- 1 rød peberfrugt
- 2 håndfulde spinat
- 1 bundt asparges
- 1 stor avocado
- 1 citron
- Friskkværnet peber
- Havsalt
Instructions
- Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, så de stadig er al dente, ca. 10 minutter afhængig af kartoflernes størrelse.
- I en anden gryde, kog quinoa i 2 dl vand i ca. 10 minutter.
- Hak peberfrugt, spinat og asparges fint, og skær avocado i tern.
- Skær de kogte kartofler i halve og bland dem sammen med quinoa og de finthakkede grøntsager.
- Pres citronsaft over salaten og krydr med friskkværnet peber og lidt salt.
- Server salaten som tilbehør til f.eks. grøntsagsdeller eller grillmad.
Er den bedst varm?
Den kan både spises kold og varm 🙂
Den ser lækker ud, kam man bruge lys/hvid quinoa i stedet for rød?
Hej Julie
Ja det kan du tro 🙂