Sprøde forårsruller med et lækkert fyld af søde kartofler og røde linser, serveret med en cremet tahindressing. Et velsmagende og mættende måltid, der endda også er nemt og hurtigt, at tilberede.
8 forårsruller
1 tsk røget paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk chiliflager
1 stort løg
400 g søde kartofler
100 g røde linser
400 g hakkede tomater
2 dl vand
Salt
Forårsrulledej fra frost*
Olie til stegning
Tahindressing
Frisk persille
*Forårsrulledej kan købes hos de fleste større supermarkeder eller hos asiatiske købmænd.
Varm en gryde med olie og svits krydderierne af. Hak løg helt fint og svits dem med i gryden. Skræl søde kartofler og skær dem i tern. Tilsæt de sød kartoffel tern i gryden sammen med røde linser. Hæld hakkede tomater og vand i gryden og lad det simre i ca. 15 minutter, indtil de søde kartofler og røde linser er kogt færdige. Tilsæt en smule salt.
Lad grydens indhold køle helt af (kan med fordel laves et par timer eller dagen før), inden forårsrullerne samles. Sørg for, at tage forårsrulledejen op af fryseren en times tid før brug. Dæk dejen med et vådt viskestykke. Tag forsigtigt et stykke forårsrullevej og læg et på et rent skærebræt. Læg fyldet på midten af dejen og luk forårsrulledejen sammen om det.
Steg forårsrullerne brune på en pande med lidt olie. Server med tahindressing og finthakket persille.
Tahindressing
3 spsk tahin
1/2 citron
1-1,5 dl vand
Blend tahin og citronsaft godt sammen med en stavblender eller i en minihakker. Tilsæt vand efter behov indtil dressing har den ønskede konsistens. De fleste tahin der kan købes i butikkerne indeholder salt, hvis den ikke gør, smages dressing til med salt. Server til salater, wraps eller andre retter.