En nem og lækker hverdagsret der kan laves på under 20 minutter. Jeg elsker den søde kartoffel og dens mange muligheder. De kan bages hele, skæres i skiver, tern, bruges i vafler og bagværk. Jeg giver dig her lidt inspiration til endnu en variant med den skønne grøntsag.
Aftensmad til 2 personer
2 store søde kartofler
1 rødløg
1 tsk mild karry
240 g kogte kikærter (svarer til en dåse)
100 g frisk spinat
1 knivspids havsalt
Mango chutney til servering
Kokosolie til stegning
Skyl de søde kartofler og skær dem over på langs i ca. 1 centimeter tykke skiver. Læg dem på en bagerist beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 15-17 minutter.
Når de søde kartofler er i ovnen laves topping. Hak rødløg fint. Varm en pande med olie og svits karry, tilsæt det finthakkede rødløg. Tilsæt kikærter og rør godt rundt i det. Hak spinat fint og svits med på panden et par minutter, tilsat salt.
Hæld fyldet oven på de bagte sød kartoffel stykker og server med mango chutney. Hvor mange skiver du kan spise, må du selv vurdere. Jeg serverer 2-3 skiver per person.